Састојци :
- 1,5 кг купуса рибанца
- 3 главице црног лука
- 1 лист ловора
- 15 сувих шљива
- уље
- црни бибер у зрну
Припрема :
Купус добро исцедити и исећи га на шире резанце. Суве шљиве потопити у топлој води да се могу добро опрати али да се не раскиселе. Коштице из шљива не треба вадити. Упржити на уљу исецкани црни лук, додати му купус , па и њега добро упржити, а онда убацити и суве шљиве, лист ловора и бибер. Ставити подварак у рерну да се запече.
- 1,5 кг купуса рибанца
- 3 главице црног лука
- 1 лист ловора
- 15 сувих шљива
- уље
- црни бибер у зрну
Припрема :
Купус добро исцедити и исећи га на шире резанце. Суве шљиве потопити у топлој води да се могу добро опрати али да се не раскиселе. Коштице из шљива не треба вадити. Упржити на уљу исецкани црни лук, додати му купус , па и њега добро упржити, а онда убацити и суве шљиве, лист ловора и бибер. Ставити подварак у рерну да се запече.
Нема коментара:
Постави коментар