Baner

Baner

Монашки хлеб

Састојци :

- 200 г сувих смокава
- 200 г сувих шљива
- 200 г сувог грожђа
- 400 г интегралног брашна
- 1/2 коцке свежег квасца
- 1 кесица ванилин шећера
- изрендана кора лимуна
- цимет



Припрема : 


Воће се прокува,очисти,самеље на машини за млевење меса, а брашно, помешано са квасцем, замеси дупло гушће него палачинке. Остави се да надође, па се помеша са самлевеним воћем, дода се ванилин шећер, цимет и изрендана кора лимуна, па се све поново премеси да се иједначи. Маса се стави у плех подмазан уљем (у време поста на води пећи на папиру за печење ) и пече 35 минута на температури од 220 степени. 

Нема коментара:

Постави коментар