Baner

Baner

Лења пита

Састојци : 

Тесто :
- 200 г шећера
- 1 кг гриз-брашна
- 4 дл уља
- 1 кашичица соде бикарбоне
- сок од јабука

Фил : 
- 1 кг јабука
- шећера по укусу
- 50 г сувог грожђа
- мало исецканих ораха
- мало цимета


Припрема :


Помешати брашно са шећером, додати им соду бикарбону растворену у мало млаке воде, па све то замесити са уљем. Уколико се тесто тешко меси, додати му мало сока од јабуке, и кад постане глатко, поделити га. Први део растањити, ставити га на дно плеха, преко њега прелити фил ( изрендане јабуке помешати са шећером, сувим грожђем, исецканим орасима и циметом ), а одозго ставити растањен други део теста. Тако сложено тесто исећи на коцке или ромбове, па га пећи на средњој температури. Охлађен колач посути шећером у праху.

Нема коментара:

Постави коментар