- 1 кг брашна тип 400
- 1 суви квасац
- 1/2 шоље уља
- 1 1/2 шоље топле воде
- со по укусу
- кашика шећера
- пола кашике сирћета
- два чена белог лука
Припрема :
У једну дубљу посуду сипати кесицу сувог квасца, 1 кашику шећера и пола шоље топле воде. Добро промешати и оставити да квасац нарасте.
Када квасац нарасте узети ванглу и у њу сипати редом:
- Квасац
- топлу воду 1 шољу
- уље
- сирће
- со
Мешати кашиком и постепено додавати брашно све док се тесто не буде одвајало од кашике.
Тесто треба да буде меко. можете на крају мало рукама да га измесите да буде компактније .
Оставити тесто да нарасте пола сата.
Премаз од белог лука :
У шољу сипати мало уља, мало топле воде и изгњечити два чена белог лука .Промешати добро
Тесто делити на мање комаде и оклагијом развијати најтање могуће а да не пукне.
Ножем исецкати тесто са равније стране као на слици
Кифлицу намотавати са супротне стране од стране сечења теста
Тако готову кифлицу исећи на три дела поређати у плех на пек папир премазати премазом од белог лука и пећи на 250 степени док не порумене.
Пријатно!!!
Рецепт и слике послао Милан из Београда
Нема коментара:
Постави коментар