Састојци :
- 1 главица купуса ( може и кисели купус )
- 500 г посних флекица
- уље
- млевени црни бибер
- со
- 1 јабука ( само са киселим купусом)
Припрема :
Исецкан купус пржити на уљу, док течност не испари, а онда га динстати клоико је потребно да омекша уз повремено наливаље водом. Флекице скувати у посољеној води, испрати их и оцедити. Измешати купус и флекице, све посолити и посути бибером. Ако спремате јело са киселим купусом само додате јабуку,
ољуштену и исечену на коцкице да се динста са купусом.
- 1 главица купуса ( може и кисели купус )
- 500 г посних флекица
- уље
- млевени црни бибер
- со
- 1 јабука ( само са киселим купусом)
Припрема :
Исецкан купус пржити на уљу, док течност не испари, а онда га динстати клоико је потребно да омекша уз повремено наливаље водом. Флекице скувати у посољеној води, испрати их и оцедити. Измешати купус и флекице, све посолити и посути бибером. Ако спремате јело са киселим купусом само додате јабуку,
ољуштену и исечену на коцкице да се динста са купусом.
Нема коментара:
Постави коментар