Baner

Baner

Штрудла са маком

Састојци :

Тесто :
- 400г брашна
- 80 г маргарина
- 60 г шећера
- 1,25 дл воде
- 1,25 дл уља
- кора од 1 лимуна
- 20 г квасца
- со

Надев :
- 300 г мака
- 1 дл воде
- 1 дл уља
- 100 г сувог грожђа
- 100 г шећера
- 1 ванилин шећер
- цимет
- мало рума
- кора од 1 лимуна


Припрема : 

Квасац прелити млаком водом, додати му мало шећера и брашна и чекати да ускисне. Брашно насути у посуду, додати му растопљен маргарин, истругану кору од лимуна, шећер, мало соли, па замесити све са млаком водом и оставити да одстоји 1 сат. Затим, тесто развити, тако да буде дебљине прста, премазати га маргарином, распоредити надев, завити га у ролну и ставити у плех. Пећи на средњој ватри око 1 сат. Надев се прави тако што се сви састојци попаре и помешају.

Нема коментара:

Постави коментар