Baner

Baner

Војвођанска погача - Плетеница

Састојци :


- 1 кг пшеничног брашна
- 25 г свежег квасца или
  2 кесице сувог квасца
- 1 кашика шећера
- мало соли
- мало уља
- млаке воде по потреби






Припрема : 


Размутити квасац са кашиком шећера у млакој води и додати мало брашна. У посуду за мешење сипати брашно, у средини направити мало удубљење у које одмах треба сипати размућени квасац. Одставити да одстоји 15 минута док квасац не надође. Након додаванја соли и уља, тесто замесити уз постепено додавање млаке воде. Тесто не треба да буде тврдо, напротив, треба да буде мало мекше од обичног теста за хлеб. Смесу поделити на три дела и направити плетеницу у завсности од облика посуде у којој се пече. Плетеницу попрскати уљем и оставити да надолази двадесетак минута. После тога поново премазати плетеницу уљем и сачекати још десетак минута. Пећи на температури од 220 степени

Нема коментара:

Постави коментар