Baner

Baner

Чорба од блитве

Састојци : 

- 4 везе блитве
- 1 шаргарепа
- 4 чена белог лука
- био зачин
- 1 кашика брашна
- со и бибер по укусу







Припрема : 


Блитву исецкати на крупније резанце а шаргарепу на коцкице, Прелити водом и ставити да се кува. Пред крај зачинити зачинима и белим луком. Разредити брашно у мало воде и улити у чорбу и кувати док се чорба не згусне.

Салата од листова маслачка

Састојци :

- 300 г сасвим младих листова маслачка
- сок од једног лимуна или балзамико сирће
- со ,мало шећера





Припрема : 


Опране листове маслачка потопити у посољену воду и оставити их да одстоје пола сата да се извуче горчина. Затим лишће опрати и исцедити. Прелити лимуновим соком (или сирћетом) ставити мало шећера и посолити.

Сочиво са интегралним пиринчем и семенкама

Састојци : 


- 500 г сочива
- 2 шољице интегралног пиринча
- 100 г сусама
- 100 г ољуштеног семена сунцокрета
- 100 г ољуштеног семена бундеве
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 1 лимун
- уље
- со



Припрема : 

Кувати сочиво у посољеној води. Упржити на уљу исецкани црни лук, па му додати сусам, сунцокрет и бундеву, и све пржити док семенкие не добију златну боју, а онда усути уситњен бели лук. Кад сочиво омекша, усути у њега упржену смешу лука и семенки, па све то скувати до краја. У међувремену, обарити интегрални пиринач, оцедити га и зачинити соком од лимуна. прелити пиринач сочивом.