Baner

Baner

Сарма од слатког купуса са интегралним пиринчем

Састојци : 

- 1 главица купуса
- 1 шољица белог пиринча
- 1 шољица интегралног пиринча
- 4 шаргарепе
- 3 главице црног лука
- 100 г сојиних љуспица
- 100 г ољуштеног семена сунцокрета
- 4 кашике пиреа од парадајза
- 1 кашика брашна
- уље
- алева паприка
- млевени црни бибер
- со



Припрема : 

Попарити сојине љуспице, испрати их и оцедити. Обарити у посољеној води, посебно бели посебно интегрални пиринач ( водећи, при томе, рачуна да се интегрални пиринач дуже бари ). Упржити исецкан црни лук, додати му пиринач, сојине љуспице, сунцокретово семе и изрендану шаргарепу, па све посолити и побиберити и добро измешати. Купус попарити врућом водом, очистити га од задебљаних делова, пунити му листове надевом и савијати сармице. Слагати сармице у посуду, налити их водом и кувати, док купус не омекша. Кратко пропржити брашно на уљу, додати му алеву паприку и пире од парадајза, разредити хладном водом, па запршку улити у сарму и ставити у рерну да се запече.

Нема коментара:

Постави коментар