Baner

Baner

Торта са белим вином и какаом

Састојци :

Тесто :
- чаша белог вина
- чаша шећера
- 3 шољице уља
- 2 чаше брашна
- прашак за пециво
- изрендана кора од 1 лимуна
- 2 шољице киселе воде
- 1 шољица воде
- кашика какаоа
- чаша млевених ораха

Фил :
- 250 г шећера
- 200 г ратлука
- 200 г ораха
- џем 



Припрема : 

Једну чашу белог вина, чашу шећера, три шољице уља добро умутити да се шећер отопи, па додати две чаше брашна и прашак за пециво, кору од лимуна, две шољице киселе воде, једну шољицу воде, кашику какаоа и чашу млевених ораха. Масу добро изједначити да буде житка и пећи у четри дела.
Фил : ушпиновати 250 г шећера и чашу воде, додати 200 г ратлука, све заједно шпиновати док се ратлук не растопи, тада додати 200 г млевених ораха и добро измешати. Филовати сваку кору која је претходнои премазана џемом од кајсија или шипка. Истим филом филовати торту одозго. Правити два до три дана раније.

Нема коментара:

Постави коментар