Састојци :
Тесто :
- 300 г брашна
- 200 г шећера
- 250 г биљног маргарина
- 750 г крушака
- 1 кашичица прашка за пециво
- цимет
Надев :
- 4 кашике мармеладе од шипка
За посипање :
- шећер у праху
- ванилин шећер
Припрема :
Крушке исећи на коцкице, кратко их прокувати у мало пошећереној води и пропасирати их. Помешати брашно са прашком за пециво и циметом. Умутити омекшали маргарин са шећером. У маргарин, наизменично, умешати брашно и пире од крушака. половину овог теста сипати у подмазан и побрашњен плех, па по њему распоредити угрејану мармеладу. преко овога расподелити други део теста и пећи у умерено загрејаној рерни. Топао, мало прохлађен колач посути ванилин и шећером у праху.
Тесто :
- 300 г брашна
- 200 г шећера
- 250 г биљног маргарина
- 750 г крушака
- 1 кашичица прашка за пециво
- цимет
Надев :
- 4 кашике мармеладе од шипка
За посипање :
- шећер у праху
- ванилин шећер
Припрема :
Крушке исећи на коцкице, кратко их прокувати у мало пошећереној води и пропасирати их. Помешати брашно са прашком за пециво и циметом. Умутити омекшали маргарин са шећером. У маргарин, наизменично, умешати брашно и пире од крушака. половину овог теста сипати у подмазан и побрашњен плех, па по њему распоредити угрејану мармеладу. преко овога расподелити други део теста и пећи у умерено загрејаној рерни. Топао, мало прохлађен колач посути ванилин и шећером у праху.
Нема коментара:
Постави коментар