Састојци :
Тесто :
- 1 кг кестена
- 150 г бадема
- 180 г шећера
- 180 г биљног маргарина
- 2 ребра посне чоколаде
Прелив :
- 4 кашике чоколаде у праху
- 4 кашике шећера
- 4 кашике воде
- 2 кашичице уља
Припрема :
Кестен скувати, пропасирати и охладити. маргарин умутити и измешати са кестеном. У међувремену ушпиновати шећер. бадем попарити, ољуштити и самлети. истопити чоколаду. Све наведене састојке миксером умутити у глатку масу. Сипати у плех подложен масним папиром и прекрити је другим парчетом папира. Притиснути масу равним, тешким предметом и ставити плех у фрижидер док торта не очврсне. Премазати торту преливом од чоколаде.
За прелив, измешати чоколаду у праху са шећером, налити је топлом водом и мешати на тихој ватри се не истопи. На крају брзо умешати уље.
Тесто :
- 1 кг кестена
- 150 г бадема
- 180 г шећера
- 180 г биљног маргарина
- 2 ребра посне чоколаде
Прелив :
- 4 кашике чоколаде у праху
- 4 кашике шећера
- 4 кашике воде
- 2 кашичице уља
Припрема :
Кестен скувати, пропасирати и охладити. маргарин умутити и измешати са кестеном. У међувремену ушпиновати шећер. бадем попарити, ољуштити и самлети. истопити чоколаду. Све наведене састојке миксером умутити у глатку масу. Сипати у плех подложен масним папиром и прекрити је другим парчетом папира. Притиснути масу равним, тешким предметом и ставити плех у фрижидер док торта не очврсне. Премазати торту преливом од чоколаде.
За прелив, измешати чоколаду у праху са шећером, налити је топлом водом и мешати на тихој ватри се не истопи. На крају брзо умешати уље.
Нема коментара:
Постави коментар