Састојци :
Тесто :
- 250 г брашна
- 100 г шећера
- 250 г ораха
- 4 кашике какаоа
- 100 г сувог грожђа
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 дл уља
- 2 дл воде
Прелив :
- 6 кашика шећера у праху
- 3 кашике вреле воде
- 1 лимун
Припрема :
Сто грама ораха исецкати, а преосталу количину самлети. Помешати брашно са прашком за пециво и какаоом, па додати млевене орахе. Воду, шећер и уље измешати у уједначени раствор. Измешати са брашном, па лагано умешати сецкане орахе и суво грожђе. Преручити тесто у подмазан плех попрашен брашном и пећи на умереној температури. Торту прохладити и прелити је шећерним преливом.
Прелив се прави на тај начин што се шећер у праху измеша са врелом водом и соком од лимуна и мути док не почне да се стеже.
Тесто :
- 250 г брашна
- 100 г шећера
- 250 г ораха
- 4 кашике какаоа
- 100 г сувог грожђа
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 дл уља
- 2 дл воде
Прелив :
- 6 кашика шећера у праху
- 3 кашике вреле воде
- 1 лимун
Припрема :
Сто грама ораха исецкати, а преосталу количину самлети. Помешати брашно са прашком за пециво и какаоом, па додати млевене орахе. Воду, шећер и уље измешати у уједначени раствор. Измешати са брашном, па лагано умешати сецкане орахе и суво грожђе. Преручити тесто у подмазан плех попрашен брашном и пећи на умереној температури. Торту прохладити и прелити је шећерним преливом.
Прелив се прави на тај начин што се шећер у праху измеша са врелом водом и соком од лимуна и мути док не почне да се стеже.
Нема коментара:
Постави коментар