Baner

Baner

Пита од јабука

Састојци : 

- 250 г брашна
- 170 г биљног маргарина
- 6 кашика ледене воде
- 1 кг јабука
- сок и кора од једног лимуна
- 2 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- мало цимета
- 50 г сувог грожђа
- 2 кашике густина
- пекмез од кајсија
- шећер у праху



Припрема:


Брашно, маргарин и со промешати виљушком, правећи од њих крупне комаде, стално мешајући и додајући хладну воду. Плех обложити већим делом овог теста. Јабуке ољуштити, извадити семенке, исећи их на танке кришке и помешати са шећером, ванилин шећером, циметом, кором од лимуна, сувим грожђем и густином, па све залити соком од лимуна. Овим надевом прекрити доњу кору, а одозго спустити другу кору, и чврсто им притиснути ивице и избости горњу кору виљушком. Пећи у рерни, загрејаној на 200 степени, око 40 минута. Премазати врелу питу загрејаним пекмезом од кајсија, па је охладити и посути шећером у праху.

Нема коментара:

Постави коментар