Састојци :
- 1 кг тиквица
- 200 г брашна
- на врх кашичице прашак за пециво
-2,5 дл киселе воде или пива
- уље
- со
Припрема :
Брашну додати со, прашак за пециво и киселу воду тако да маса буде нешто гушћа него за палачинке. Тиквице исећи на колутове или режњеве прста дебљине. Сваки колут уваљати прво у брашно, па затим у масу за поховање. Пржити у врелом уљу.
- 1 кг тиквица
- 200 г брашна
- на врх кашичице прашак за пециво
-2,5 дл киселе воде или пива
- уље
- со
Припрема :
Брашну додати со, прашак за пециво и киселу воду тако да маса буде нешто гушћа него за палачинке. Тиквице исећи на колутове или режњеве прста дебљине. Сваки колут уваљати прво у брашно, па затим у масу за поховање. Пржити у врелом уљу.
Нема коментара:
Постави коментар