Baner

Baner

Динстани спанаћ

Састојци : 


- 1,2 кг спанаћа
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- уље
- со







Припрема : 

Пропржити ситно исецкан лук. Додати спанаћ исече на резанце, посолити и динстати поклопљено у сопственом соку. На крају зачинити изгњеченим белим луком.

Сочиво са печуркама

Састојци : 

- 500 г сочива
- 400 г шампињона
- 3-4 шаргарепе
- 1 целер
- 2 главице црног лука
- 2 кашике пиреа од парадајза
- босиљак
- уље
- млевени црни бибер
- со



Припрема : 

Приставити сочиво да се кува. Пропржити на уљу ситно исецкан црни лук, а онда му додати шаргарепу и целер исецкане на коцкице, и њих пропржити, па у то још додати шампињоне исечене на листиће. Динстати док течност не уври. Умешати динстано поврће и пире од парадајза. Кад је сочиво упола готово, усути у њега поврће, па све посолити и на крају јело зачинити босиљком.

Сојине шницле са пивом

Састојци : 


- 200 г шницли од соје
- супа од поврћа
- 2,5 дл пива
- брашно
- уље






Припрема : 

Обарити шницле од соје у супи од поврћа, испрати их и оцедити. Затим натопити пет минута у пиву. Сваку шницлу уваљати у брашно и пржити на добро подгрејаном уљу.