Састојци :
- 200 г соје
- 200 г спанаћа
- 100 г кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 мањи целер
- брашно
- уље
- млевени црни бибер
- со
Припрема :
Обарити соју у посољеној води, оцедити је и самлети. Попарити спанаћ врелом водом, добро га оцедити и ситно исецкати. Кромпир, шаргарепу и целер ситно исецкати, обарити у посољеној води, оцедити и самлети. Масу посолити, побиберити и добро измешати. Формирати пљескавице и сваку пре пржења уваљати у брашно. Печене пљескавице посути ситно сецканим першуном.
- 200 г соје
- 200 г спанаћа
- 100 г кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 мањи целер
- брашно
- уље
- млевени црни бибер
- со
Припрема :
Обарити соју у посољеној води, оцедити је и самлети. Попарити спанаћ врелом водом, добро га оцедити и ситно исецкати. Кромпир, шаргарепу и целер ситно исецкати, обарити у посољеној води, оцедити и самлети. Масу посолити, побиберити и добро измешати. Формирати пљескавице и сваку пре пржења уваљати у брашно. Печене пљескавице посути ситно сецканим першуном.
Нема коментара:
Постави коментар